Δείτε τη λύση για τους στεγνούς μαρκαδόρους!
Γειά σας!
Χρόνια τώρα που ασχολούμαι με τα χρώματα και τα βαψίματα, μερικές φορές έρχομαι μπροστά σε αναποδιές που ζητούν άμεσα λύση… Το πιο συχνό που παθαίνω είναι να ξεχνάω να κλείνω τους μαρκαδόρους! Άσε που χάνω και καπάκια… Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σιγά μην μου έκαναν τη χάρη… Στεγνώνουν αμέσως!
Για αυτό και εγώ πείσμωσα και είπα ως εδώ, δεν γίνεται να αγοράζω τα ίδια χρώματα ξανά ξανά. Πρέπει να βρω μια λύση! Ψάχνοντας λίγο από εδώ, ψάχνοντας λίγο από εκεί, νομίζω ότι τη βρήκα. Την δοκίμασα και έπιασε!!! Πάμε να δούμε τα βήματα;

Μα κοίτα πως γράφει τώρα…
Οδηγίες
- Παίρνουμε τον στεγνό μαρκαδόρο και αφού αναθεματίσουμε, διαβάζουμε τη συσκευασία του ή ψάχνουμε στο ιντερνέτι τι είδους μαρκαδόρος είναι: νερού ή οινοπνέυματος.
- Όταν το βρούμε αυτό, παίρνουμε ένα ποτηράκι ή ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλι (πλαστικό μπλιάχ) και το γεμίζουμε είτε με νερό είτε με οινόπνευμα. Το γεμίζουμε δηλαδή με το αντίστοιχο υγρό το οποίο είναι και ο μαρκαδόρος. Μην το παρακάνετε, δεν θέλει πολύ. Το νερό καλό θα ήταν να είναι λίγο χλιαρό.
- Παίρνουμε τον μαρκαδόρο και βουτάμε τη μυτούλα του μέσα στο υγρό. Το αφήνουμε λιγάκι μέχρι να δούμε ότι ποτίζει η μύτη. Αν μπορέσουμε, γιατί εγώ δεν το κατάφερα μιας και το χρώμα ήταν αρκετά σκούρο και δεν φαινόταν καμία διαφορά στη μύτη. Εγώ το άφησα 30 δευτερόλεπτα γιατί είμαι και ανυπόμονη.
- Στη συνέχεια, ξαπλώνουμε τον μαρκαδόρο να ξεκουραστεί. Εδώ βρήκα αρκετές παραλλαγές: άλλοι τον βάζουν με τη μύτη κάτω, άλλοι οριζόντια, άλλοοι τον κουνάνε πέρα δώθε. Εγώ τον κούνησα λίγο, τον έβαλα λίγο με τη μύτη κάτω, αλλά το βράδυ το πέρασε οριζόντια.
- Την επόμενη μέρα λοιπόν, ο μαρκαδόρος ξανάνοιωσε και άρχισε να γράφει κανονικά.

Η διαφορά είναι αισθητή, έτσι;
Πόσο θα κρατήσει; Άγνωστο! Αλλά άμα ξανα αρχίσει τα κόλπα θα του κάνω πάλι ένα μπανάκι!
Σε φιλώ